Επείγουσα ανάγκη η ανάληψη δράσεων για την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας

Η ενεργειακή φτώχεια δεν είναι εύκολο να εξαλειφθεί και η πολυδιάστατη φύση της καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Είναι επείγουσα ανάγκη να γίνει ανάληψη ενός συνόλου δράσεων, προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας μακροπρόθεσμα και να επιτευχθεί ο 7ος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε προσιτή, αξιόπιστη και σύγχρονη ενέργεια για όλους έως το 2030. Η εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας και η βελτίωση της πρόσβασης στην ηλεκτρική ενέργεια και της πρόσβασης σε καθαρά καύσιμα θα συμβάλουν επίσης στην εξάλειψη της φτώχειας γενικά (1ος Στόχος), θα προσφέρουν καλύτερη υγεία και ευεξία (3ος Στόχος), θα βελτιώσουν τις συνθήκες των νοικοκυριών που επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης (4ος Στόχος), θα μειώσουν τις ανισότητες (10ος Στόχος), θα προάγουν τη βιωσιμότητα των πόλεων και των κοινοτήτων (11ος Στόχος) και θα συμβάλλουν στη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής (13ος Στόχος).

Οι πολιτικές και οι στρατηγικές δεν θα πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στη βελτίωση των προβληματικών τομέων, αλλά και στη διατήρηση των επιτευγμάτων που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής, εξισορροπώντας τους τρεις πυλώνες της βιωσιμότητας και διασφαλίζοντας καλές συνθήκες διαβίωσης και ευημερία για όλους στον κόσμο, για τις παρούσες και μελλοντικές γενεές. Οι παγκόσμιες συνεργασίες και οι συντονισμένες δράσεις είναι απαραίτητες για μία επιτυχημένη πορεία προς τη βιωσιμότητα.

Για ανάγνωση δείτε το επισυναπτόμενο pdf ή το σύνδεσμο:

https://e-thessalia.gr/dr-georgios-chalkos-epeigoysa-anagki-i-analipsi-d...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}